Biuletyn Informacji Publicznej Oferta pracy na stanowisko Specjalisty w Zespole kadr, szkolenia i organizacji - Praca w KG OHP - Ochotnicze Hufce Pracy Komenda Główna

Ostatnia aktualizacja strony: 19.03.2019, 15:13

Praca w KG OHP

Poniedziałek, 11 grudnia 2017

Komenda Główna Ochotniczych Hufców Pracy
ogłasza nabór kandydatów na stanowisko:

Specjalista w Zespole kadr, szkolenia i organizacji

Nr oferty: KG.ZK.110.8.2017
Wymiar czasu pracy - pełny etat, 8 godz./dziennie, 40 godz./tygodniowo, jedna zmiana
Termin rozpoczęcia pracy – 02.01.2018 rok
Wynagrodzenie zasadnicze brutto: do 3 300,00 zł
System wynagradzania: Czasowy ze stawką miesięczną
Miejsce wykonywania pracy: Komenda Główna OHP w Warszawie, ul. Tamka 1, 00-349 Warszawa

WYMAGANIA:
  • wykształcenie wyższe, preferowane: administracja, prawo;
  • doświadczenie zawodowe: 3 lata stażu pracy, najlepiej w administracji państwowej lub instytucji zajmującej się pracą związaną z gromadzeniem, przetwarzaniem i analizowaniem danych statystycznych, instytucji rynku pracy
  • umiejętność obsługi komputera, znajomość pakietu MS Office, w tym w szczególności zaawansowane  poruszanie się w środowisku EXCEL oraz POWER POINT;
  • umiejętność analizy i syntezy informacji;
  • komunikatywność, dokładność, rzetelność, odpowiedzialność za powierzone zadania;
  • umiejętność pracy w zespole.
DODATKOWYM ATUTEM BĘDZIE:
  • znajomość zagadnień z zakresu statystyki obejmującej w szczególności statystykę opisową,  wnioskowanie statystyczne, przetwarzanie danych statystycznych;
  • umiejętność tworzenia i opiniowania wewnętrznych aktów prawnych.
GŁÓWNE ZADANIA:
  • opracowywanie oraz gromadzenie zbiorczych zestawień statystycznych;
  • opracowywanie i udoskonalanie eliminacji błędów logiczno-rachunkowych w drukach sprawozdawczych;
  • opracowywanie nowych rozwiązań udoskonalających system sprawozdawczości w OHP, szczególnie pod kątem sporządzania opracowań zbiorczych, analiz, sprawozdań i informacji wewnętrznych służących do merytorycznej oceny i wyciągnięcia wniosków (procesu decyzyjnego);
  • umiejętność tworzenia regulaminów organizacyjnych oraz umiejętność tworzenia i oceny struktur organizacyjnych;
  • monitorowanie i analizowanie wewnętrznych oraz zewnętrznych aktów prawnych usprawniających działalność OHP. Przygotowywanie informacji i opinii mających na celu zoptymalizowanie w świetle obowiązujących przepisów prawnych funkcjonowanie OHP;
  • udział przy opracowywaniu kryteriów ocen jednostek podległych oraz materiałów niezbędnych do rocznej oceny działalności jednostek podległych;
  • udział w przygotowywaniu opinii dotyczących spraw wpływających do ZK KG OHP z innych biur KG OHP lub jednostek zewnętrznych;
  • prowadzenie kompleksowych spraw związanych z rozpatrywaniem wniosków o utworzenie, likwidację  lub przekształcenie jednostek organizacyjnych;
  • opracowywanie okresowych analiz i ocen z zakresu zagadnień organizacyjnych realizowanych przez Zespół;
  • opracowywanie prezentacji graficznych.

WYMAGANE DOKUMENTY I OŚWIADCZENIA:
  • list motywacyjny wraz z życiorysem;
  • kopie dokumentów potwierdzających wymagane wykształcenie;
  • kopie dokumentów potwierdzających wymagane doświadczenie zawodowe;
  • oświadczenie kandydata o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych do celów rekrutacji: "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2016  Nr 0, poz. 922, ze zm.)".

Dokumenty należy składać osobiście w kancelarii Komendy Głównej OHP (pok. 101, budynek A), ul. Tamka 1, 00-349 w Warszawie lub za pośrednictwem Poczty Polskiej lub przesłać na adres e-mail: kadrykgohp@ohp.pl w nieprzekraczalnym terminie do: 27.12.2017 r. do godz. 15.45 z wyraźnym dopiskiem: odpowiedź na ofertę na stanowisko Specjalista w zespole kadr, szkolenia i organizacji.

INNE INFORMACJE:
Oświadczenia muszą być podpisane własnoręcznie. Oferty otrzymane po terminie oraz niekompletne nie będą rozpatrywane. Dokumenty złożone w aplikacji nie będą zwracane.
Po zakończeniu naboru oferty osób niezatrudnionych zostaną zniszczone.
O terminie i miejscu przeprowadzenia naboru zakwalifikowani kandydaci zostaną poinformowani drogą elektroniczną lub telefonicznie.

Data publikacji : 11.12.2017
Data modyfikacji : 19.03.2018
Zespół Kadr, Szkolenia i Organizacji
©1999-2019 Ochotnicze Hufce Pracy Komenda Główna. Zintegrowany System Biuletynów Informacji Publicznej BIP-E.PL